Desde 1972

Instal·lacions
Fixes

Castell de la Coracera

Projeccions sobre pedra i ultra panoràmiques sobre bòveda al Castell de la Coracera

Sono Tecnologia Audiovisual ha estat el partner especialista en proveïr dels serveis i equips audiovisuals per a l’exposició que ja es pot veure al Castell de Coracera al municipi madrileny de San Martín de Valdeiglesias.

La museitzalització realitzada en aquest enclau del seglo XV, construït per Don Ál – varo de Luna, valgut del rei Juan II, pare d’Enric IV, ha consistit en equipar quatre espais expositius: un situat a la capella i tres espais més a la Torre del Homenatge amb projeccions i contingut audiovisual també produït per SONO.

Projecció sobre mur interior de pedra

El primer amb què es troben els visitants, no més entrar a la capella, és amb dues projeccions sobre el mur de pedra. Dues peces audiovisuals, una d’elles amb la figura d’Álvaro de Luna, qui explica als visitants la història del monument i altra, amb imatges del castell acompanyant l’explicació.

La complexitat tècnica d’aquest montatge preveïa la instal·lació també d’una mampara elèctrica lacada en blanc en l’accès a l’espai colindant, així com la col·locació d’una cortina opaca, a l’accès desde l’exterior, de manera que pogués controlar-se l’entrada de llum, oferint així una visualització de qualitat.

Projecció sobre bòveda a la sala d’armes

L’interior de la Torre de l’Homenatge es la següent parada en el recorregut del visitant. Només accedir a l’actual sala de conferències que ocupa l’espai de la bodega, es pot visualitzar un altre video explicatiu sobre la relació entre la vila de San Martín de Valdeiglesias i el Castell de Coracera. SONO s’ha fet càrrec de proporcionar tant el servei de monitors amb altaveus sobre soport autònom, així com de la producció de video.

Continuant amb el recorregut s’accedeix a la sala de l’homenatge, la de major belesa i importpancia del castell. En ella, el visitant es troba amb dos projeccions, una basada en un mapping, amb la qual es destaquen el buits i la morfologia del castell i una altra, utilitzada per visualització de planimetríes (plantes, alçats i seccions), a més de dibuixos representa – tius, jugant amb la il·luminació de la sala.

Ambdues projeccios fucionen simultània – ment. Es comença amb una projecció de 6 x 2,75 metres amb imatges acompanyades d’àudio explicatiu i posteriorment s’analitzen els buits cobrint-se amb la projecció mapping.

L’espai expositiu ubicat a la sala d’armes s’ha disposat amb audiovisuals explicatius sobre les successives restauracions i modificacions realitzades a l’edifici original. La peculiaritat de l’espai contampla projeccions audiovisuals d’alta lluminositat sobre la bòveda del canó.

Funcionament autònom del sistema

Els diferents continguts funcionen amb un sistema automatitzat que permet una perfecta sincronització dels continguts, programant els temps d’espera entre el llançat de cada video, amb temporitzadors de compte enrere.

A més, l’encesa i apagada de tot el sistema està automatitzat, mitjançant una intuitiva botonera de Crestron, permetent a més la pau – sa i la reanudació dels espectacles audiovisuals, el control del volum, sense necessitat d’utilitzar comandament a distància, ni desplaçarse pels diferents espais.

L’ajustament de la projecció blen ding per a la bòveda es va realitzar tenint cura al milímetre de l’ajustament geomètric gràcies al sistema Watchout.

On som?

BARCELONA

C/ Progress,29

(Pol. Industrial Almeda)

08940 Cornellá de Llobregat

Barcelona

Tel. +34 934 801 000

E-mail sono@sono.es

MADRID

C/ Sepúlveda, 6 - Nave 26

(Pol. Industrial Alcobendas)

28108 Alcobendas (Madrid)

Tel. +34 916 624 217

E-mail sono@sono.es

SEVILLA

Cartuja Center CITE

C/ Leonardo da Vinci, 7

41092 Sevilla

Tel. +34 916 624 .217

+34 609 564 092

E-mail sono@sono.es

Subscriu-te a la nostra
Newsletter

SONO TECNOLOGIA AUDIOVISUAL, S.L. com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat d'enviar-te la nostra newsletter. La base legítima és el teu consentiment el qual pots revocar en qualsevol moment comunicant-lo a lopd@sono.es. No es cediran dades a tercers excepte per obligació legal. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privacitat